Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012

RSS

 Marras3
16.11.2018 01:20 | Krusi

Mielenterveysongelmat

 

Alkuihminen ei tuntenut psyykeongelmia. Uskon, että psyykeongelmat ovat ihmisen defenssimekanismeja. Mistä psykoosit sitten johtuvat? Niissä yksilö tekee liian hätäisen johtopäätöksen sen tarkemmin perehtymättä itse asiaan. Niinhän me kaikki teemme silloin tällöin. Ns. psykoosissa oleva ihminen on usein yliherkkä ja näin ollen hänen tuntemansa ahdistus on voimakasta. Jos yksilö vaivautuisi käsittelemään ongelmiaan herkistelemättä, niin sitten hän huomaisi että ongelma on pieni tai sitä ei ole lainkaan.

 

Miten sitten suhtautua mt-potilaaseen? En usko että sairastunut henkilö tuntee sen kummemmin pelkoa, ahdistusta tai vihaa sairastumistaan kohtaan. Vaan puhdasta ja aitoa häpeää. Miten häneen ihmiset suhtautuvat kun kuulevat diagnoosista? Miten hän pärjää elämässä kun lääkkeet turruttavat tunteet ja vievät elämän energian? Mt-potilas tuntee voimakasta häpeää itseään ja diagnoosiaan kohtaan. Hän häpeää itseään ja samalla yrittää näyttää hyvinvoivalta. Yhteiskunta yhtyy hänen tuntemaansa häpeään kun peittää hänen kohtalonsa selittämättömän tabun varjoon.


 - Krusi | Kommentoi Matsirapsa HIFK-Ässät
15.11.2018 14:12 | Krusi

Matsirapsa: Kiukkuinen Ässät syvensi HIFK:n ahdinkoa: HIFK-Ässät 2-3”

 

Ässät nujersi IFK:n vierasjäällä luvuin 2-3. Se oli Ässien kolmas perättäinen voitto ja IFK:n viides perättäinen tappio.

 

Vasta kolmannessa erässä sai IFK maalihanansa auki, sitä ennen Ässät johtivat turvallisen tuntuisesti 0-3. Kolmannessa erässä IFK:n kiri tyrehtyi tehottomuuteen. IFK sai paljon ylivoimia pelissä, joita se ei kuitenkaan hyödyntänyt. Kaksi ensimmäistä erää Ässät hallitsivat peliä ja saivat pidettyä IFK:n pelaajat poissa maalintekosektoreilta.

 

Ässät olivat yksinkertaistaneen peliään ja askissa oli taisteleva ja piiskuinen patalauma. Ässät estivät IFK:n pääsyn maalipaikoille joskus sääntöjen rajamailla ja joskun ihan oikeaoppisesti.

 

HIFK:lla oli aistittavissa huono peli-itsetunto. Ylivoimilla ei osata tehdä ratkaisuja eikä tasakentällisin hyödyntää maalipaikkoja. Kiekko ei poltellut sitten vastaavasti vierasjoukkue Ässien lavassa, vaan heistä huokui itsevarmuus ja tahto ratkaista pelejä. IFK kohtaa teknisesti taitavan Lukon huomenna kotiluolassaan.


 - Krusi | Kommentoi Kiekkoilta
11.11.2018 00:14 | Krusi

Isänpäiväjännäri: Suomi-Ruotsi

 

Sunnuntaina pelataan Karjalaturnauksen päätöspeli Suomen ja Ruotsin välillä. Peli on tietysti leijonille kotiottelu, johon se on toivottavasti valmistautunut hyvin. Ottelu lähtee liikkeelle perin tasaväkisistä asemista. Jukka Jalonen on palannut takaisin leijonien johtoon. Ruotsi on hallitseva maailmanmestari keväältä 2018 asti.

 

Suomi pyrkii pelaamaan kiekkoa maalin eteen, ja ylivoimilla laukomaan siniviivalta joko ohjureita tai sitten one-timer lyöntilaukauksia. Suomen maalinsuulla on joko Vehviläinen tai sitten ex-tapparavahti Juha Metsola. Kummatkin maalivahdit ovat siinä mielessä samanlaisia että heidät yllätetään helposti läheltä rannelaukauksella. Suomi pyrkii tiiviiseen viisikkopeliin, mutta pelkällä peruspelillä ei Ruotsia voiteta.

 

Ruotsi kuljettaa kiekkoa johdonmukaisesti siniviivalta kohti maalia ja pyrkii saamaan kiekon reppuun suorilla vedoilla maalin edestä. Ruotsi puolustaa tiiviinä viisikkona ja johtoasemassa lyö kiekon aina ränniin niin ettei tule pitkää. Ruotsalaispelaajat ovat melko pitkiä ja teknisesti hyvin taitavia. Yksi voitto Tshekeistä ei leijonia tyydytä, joten Suomen on uskallettava haastamaan Ruotsi tosissaan kiekollisella pelillä ja ylitettävä itsensä monin verroin sunnuntaina kotiyleisönsä edessä.

 


 - Krusi | Kommentoi Marras2
08.11.2018 13:57 | Krusi

Eri minuustyypit

 

Autenttinen minuus

 

Tämä on se minuus joka sinulla oli lapsuudessa. Ja jonka voit saada takaisin jos teet pari itsetutkiskeluharjoitusta. Tämä on se minuus, joka ei tiedä mitä on luovuttaminen, periksi antaminen tai vaikeudet. Se joka sinä olet kaikkein parhaimmillasi ja hehkeimmilläsi. Tämä minuus ei ole uhriutuva, vaan pikemminkin itsetietoinen. Tämä minuus on eheä versio sinusta.

 

Paras mahdollinen itsensä

 

Tämä on se minä, jonka voit omaksua, jos et jostain syystä pääse kosketuksiin autenttisen minäsi kanssa. Hyvin harva ihminen voi olla autenttinen itsensä, joten siksi on pyrittävä olemaan paras mahdollinen versio itsestään. Tämän minän tärkeyttä painottavat kaikki self-help gurut ja meditaatio-harjoittajat. Koska tuskin voit olla täysin eheä, niin pyri olemaan paras versio itsestäsi.

 

Uhriminä (dissosiaatio-oire)

 

Niillä, joilla on päällä uhriminä, niin heitä kehoitetaan omaksumaan paras mahdollinen minuutensa. He kuitenkin protestoivat koska ”tällainen minä olen” ja valheellisesti luulevat että ovat eheitä mitä he päinvastoin eivät ole. Uhriminuus on psyykkinen oire, jossa henkilö itse kokee sitä että hän on jonkin asian uhri (sinkkuuden tai työttömyyden) eikä halua parannusta vaan velloo itsesäälissä. Nämä miehet ovat täynnä katkeruutta, vihaa ja negatiivisuutta. He tilittävät ongelmistaan erilaisilla nettisaiteilla ja tuovat maailmalle esille oman sairaan minuutensa. Kuten Norman Bates Psykossa. Sen sijaan että he koittaisivat keskittyä oman elämänsä parantamiseen, he vellovat itsesäälissä. He kokevat olevansa uhreja ja omaksuvat itsetuhoisen käyttäytymisen, sillä eihän heissä itsessään voi olla mitään vikaa. Maailma toteaa kuitenkin: lopeta, ja tee parannus!

 

 


 - Krusi | Kommentoi Marras1
07.11.2018 19:31 | Krusi

HS/Psyyke

 

Ehkäpä mt-ongelmat eivät ole yksilön heikkoutta, vaan ihmisen on täytynyt ensin olla liian pitkään vahva. Avun hakeminen ei ole hölmöä, mutta avun hakematta jättäminen on. Kuinka monta urahuipulla viilettävää yrityspomoa meillä on jotka antavat työnsä uuvuttaa heidät. On parempi jopa olla koulunsa kesken jättänyt ja syrjäytynyt, silloin edes on tunto tallella ja jotain tavoitteita joita toteuttaa kuin että antaa kaiken mennä oman hyvinvointinsa edelle. Avun hakeminen on totuuden hyväksymistä: elämän on joskus rankkaa ja tarvitsen lisää aikaa itselleni. Maailma kohtelee niitä kaikkein huonointen jotka eivät kohtaa totuutta silmästä silmään: kun sen kohtaa niin alkaa uusi alku ja mahdollisus.

 

Suomi24, mamu

 

Tietenkin se ärsyttää näitä persuja ja rasseja että nämä pasifistit välttävät kokemasta väkivaltaa, kun heidän mielestään pitäisi vaan sotia ja ratkaista konfliktit väkivalloin. Tänne tulleet ulkomaalaiset ovat paenneet sotia ja näin ollen ovat suomalaisen tapakulttuurin edelläkävijöitä. Olisi vaan parempi jos saataisiin massa-aalto aseistakieltäytyjiä, jotta tämä yleinen asevelvollisuus saataisiin pois pilaamasta nuorten miesten elämää.

 

On osoitus meidän suvaitsevaisuudestamme ja hyvyydestä että otamme pakolaisia vastaan. Miten voisimme olla hyvinvoiva yhteiskunta jos käyttäytyisimme vihamielisesti muukalaisia kohtaan?

 

Mamuja ei tarvitsisi ottaa, jos suomalaisia syntyisi enemmän kuin kuolisi. Suomalaiset ovat vähenevä vähemmistö joka kuolisi sukupuuttoon vaikka emme ottaisi tänne mamuja.

 

Feminismistä

 

Feminismi ja naisasialiike nojaa siihen vanhaan väittämään, että naiset ovat olleet koko ihmiskunnan historian ajan tätä päivää lukuunottamatta miesten uhreja.

 

Mutta elämänlaki kuuluu, että ”sinä opetat toisille miten sinua tulee kohdella”, joten naiset ovat valinneet nyt ja aina miten heihin suhtaudutaan ryhmänä. Kukaan nainen ei ole uhri, vaan naiset ovat itse kollektiivisesti halunneet että miehet päättävät asioista ja ottavat ohjat käsiinsä.

 

Naisten asema on ollut aina suhteessa siihen miten he käyttäytyvät. Joten naiset eivät ole uhreja ja vaikka olisivatkin joskus olleet, niin sillä ei ole enää merkitystä. Naisten tulisi vastata nyt itse omasta elämästään eikä syyttää miehiä tai yhteiskuntaa omista ongelmistaan.

 

 


 - Krusi | Kommentoi


©2018 Krusin planeetta - suntuubi.com